sayfa içeriği
    • ARNAVUT KÖY
    • GİRESUN KEŞAP -- KÖYÜMÜZ ve ÇEVRESİ
    • GİRESUN KEŞAP ARNAVUT KÖY
    • GİRESUN KEŞAP ARNAVUT KÖY
    • ARNAVUT KÖY
    • www.giresunkesaparnavutkoy.com
    • ARNAVUT KÖY
    • Giresun KEŞAP
    • Arnavut Köy
    • Giresun Keşap
    • Arnavut Köy
    • Giresun Keşap - Karabulduk - Halkalı - Unaca - çamlıca - ceylanpınar - Armutdüzü -Geçit -Yivdincik
    • ARNAVUT KÖY
    • Giresun Keşap
    • GÜZEL MEMLEKETİM
    • Sen Yeşilin Adısın

COĞRAFİİ YAPISI

 COĞRAFİ YAPISI 

Keşap'ın Coğrafi konumu; Güneybatısında Giresun  İlimiz ve Dereli, doğu­sunda Espiye, güneydoğusunda ise Yağlıdere ilçeleri yer almaktadır: Doğu, gü­neydoğu ve güneybatı bölge sınırlarını genellikle dağlık   ve engebeli  araziler  belirler.   En yüksek yerleri, Geçit köyü, Karadağ, Karatepe, Ocak, Bozarı, Armelit, sancaklı, Töngel, Evliya ve Kabak tepeleridir. Keşap İlçemizin Yüz Ölçümü 222 km2 'dir

YERLEŞİM  BÖLGELERİ

İlçe; Merkez, Karabulduk ve Yolağzı olmak üzere üç coğrafi bölgeye ayrılır. Va­di yamaçları dışındaki yerleşim yerleri Güneyköy, Kayabaşı, Dokuztepe, Taflancık, Karaisak, Saraycık gibi sırtlardır.

        DAĞLARI

Karatepe

 İlçenin en büyük dağı güneyde Geçit ve Erköy arasındaki Karadağ'dır. Denize paralel bir görünüm seyreden bu dağın ortalama yüksekliği 1200 m'dir. Dağa ulaşım yolu olarak Karabulduk  güzergahı en uygun ulaşımdır.

  ARMELİT DAĞI

Kuzeydoğuda Ocak, Bozarı, Armelit, doğuda Sancaklı, Töngel ve Topgediği, ortada Demirci ve Evliya, güneyde Kabak tepeleri ilçenin önemli tepeleridir.  Bunlar,dan Bayramşah köyü üstündeki Armelit tepesi 622 m., Çakırlı köyü üstündeki Töngel tepesi 616 m., Yünlüce köyü üstündeki Topgediği tepesi ise 692 m. yük­sekliktedir.

 DERELERİ

Keşap sınırları içinde küçüklü büyüklü birçok dere vardır. Batıdan doğuya doğ­ru denize dökülen dereler, Kargın, Dutyalısı, Taflan, Keşiş, Keşap, Torağzı, Kömür­lük (Kabaldar), Yolağzı, Killik, Demirci, Kalecik ve Değirmenağzı dereleridir.

Karabulduk deresi

İKLİMİ

Keşap'ta yazlar sıcak, kışlar ılık geçmektedir. Her mevsimde yağmur bolca yağ­dığı için yıllık nem oranı ortalama % 75'dir. Yağış ve nem; bitkilerin gür olmasında önemli rol oynar. Yemyeşil ve gür bitki örtüsü içinde en çok pay fındık ağaçlarının-dır. Bunlar 10.000 hektara yakın yer tutar. Kıyının hakim bitki örtüsü olan fındık ağaçları 700 metre yüksekliğe kadar varlık gösterir. 700 metre yükseklikten sonra­ki yerler ise ormanlıktır.

EKONOMİ

      Ekonomik yapı çoğunlukla fındık tarımına, hayvancılığa, balıkçılık, arıcılık ve ormancılığa dayanır. Fındığın yanı sıra, mısır,sebze, meyve, ve çay tarımı da yapılmaktadır. 1992 yılından bu yana bölgede kivi üretimi de yapılmaktadır.

      Deniz balıkçılığı yanında son yıllarda alabalık yetiştiriciliği de büyük gelişme göstermiştir. Ayrıca arıcılık son yıllarda önemli bir gelişme göstermiş.

      Bölgede son yıllarda önemli sanayi tesisleri yapılmıştır. 3 fındık kırma, bir çay , iki parke ve bir un fabrikası bulunmaktadır. 

      İlçenin tüm köylerinde yol olup bu yolların çoğu sıtabilizedir. Son yıllarda betonlaşma çalışmaları sürdürülmekte olup eski Armelit yolunun iyileştirme çalışmaları sürdürülmektedir.

T U R İ Z M

      İlçede Turizm çok gelişmemiş olsa da Yayla Turizmi yapılmaktadır. İlçeyi daha çok  yerli turistler ziyaret etmektedir. Tarihi ve Doğal yapılar arasında Hüseyin Efendi Türbesi, kemer köprüler, Karşıyaka Camii önemli sayılır.

 

 

 

 

Başa Dön


Yorumlar - Yorum Yaz
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam42
Toplam Ziyaret476901
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028
Hava Durumu
NEDEN BU SİTE

 
Muzaffer Kolukısaoğlu

 Saygıdeğer Dostlarım
Büyüklerim ,Kardeşlerim.
Burada sizlerle birşeyleri paylaşmak,
Sizlere yakın olmak.Sizlerden
gelecek haber ve duyuruları
biryerlere ulaştırmak, Gurbet de
olup da memleketine özlem
duyanlara birşeyler iletebilmek,
Birbirimize asla uzak olmadığımızı
hissettirebilmek,
Kısacası birşeyler paylaşmak, tanışmak,
UNUTMAMAK ADINA  Buradayız.
Burada demokratik bir ortamda,
Ahlaki kurallar ihlal edilmeden,
Hiç kimsenin kişilik haklarına 
saldırmadan 
herkes görüşlerini yazabilir,
paylaşabilir.

 ÇÜNKÜ BİLMELİYİZ
UNUTURSAK UNUTULURUZ 
HEPİNİZE SAYGI VE SELAMLAR 
ESEN KALINIZ
 



GİRESUN
YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
YARDIMLARINIZI

BEKLİYOR  



 

TÜRKİYE E- DEVLET

             E-DEVLET

 

 






AKGÜN ÇİÇEKÇİLİK

 
BAĞIMLI OLMA